Madagaszkár

A varázslatos Madagaszkár bemutatkozott Magyarországon 

A Madagaszkári Turisztikai Hivatal csütörtökön, egy szakmai reggeli keretében mutatta be az ország változatos programkínálatát a magyar utazási szakma és média előtt. A turisztikai hivatal ezentúl ismertette a világ egyik leghíresebb szigetének 2020-as magyarországi terveit is.

2019. december 5-én a Madagaszkári Turisztikai Hivatal egy különleges eseményre kerített sort a budapesti Marriott Hotelben. Több mint 40 magyar utazási iroda és szakmai médiaképviselő részesült abban a megtiszteltetésben, hogy még több információval gazdagodhattak a varázslatos madagaszkári szigetről, illetve programkínálatáról, mely elérhető a magyar turisták számára. 

Mr. Joharison Jimmy Patrick, a hivatal kommunikációs menedzsere összefoglalta a legfőbb okokat, amiért Madagaszkár egyértelműen a turisták következő úti célja lesz.

  • Madagaszkár növény- és állatvilága rendkívül gazdag - mindez természetvédelem alatt áll, ahogy a szigeten honos állatfajták is.
  • Madagaszkáron változatos szálláskínálat várja a látogatókat: lodge, helyi szállások és szállodák; a megfizethető ajánlatoktól az elképzelhető luxusig.
  • A sziget biológiai sokszínűsége és kozmopolita kultúrája bámulatos, hiszen ázsiai és afrikai gyökerekkel is rendelkezik. 
  • Lélegzetelállító tájképek és programok mindenki számára, beleértve a sportokat, kalandokat, illetve az új és egyedi állatfajok és növényfajták találkozását. A nemzeti turisztikai hivatal emellett bemutatta a magyar piacra tervezett 2020-as stratégiáját. 2020 elején a hivatal egy tanulmányutat szervez a magyar utazási ügynökök számára. Később egy online tréningprogram válik elérhetővé a magyar utazási szakma számára. Ezek által a Madagaszkári Turisztikai Hivatal népszerűsíteni szeretné a madagaszkári turistacsomagok változatosságát.

Madagaszkár közép-kelet-európai roadshowjára a Madagaszkári Turisztikai Hivatal támogatásával kerülhetett sor.  

Madagaszkár számokban 

a világ 4. legnagyobb szigete (587 040 km²)
5,000 km tengerpart
25 millió lakos
18 etnikai csoport 

Az elektronikus vízum

Elérhető a magyarok számára! Az utazás előtt hat hónappal kell igényelni. Háromfajta vízum érhető el, mind a tartózkodás időtartamától függ: 30 napig érvényes, egyszeri belépésre jogosító vízum (35 euró), 60 napig érvényes, egyszeri belépésre jogosító vízum (40 euró), 90 napig érvényes, egyszeri belépésre jogosító vízum (50 euró).

Madagaszkári szállások, hotelek itt.