A nők egyik rémálma – dugulás a mosdóban

Kétségtelen, hogy a nők talán a WC-t, a mosdót nem szeretik annyira takarítani, viszont talán a lakás ezen pontjára a legháklisabbak. Mutatjuk is, hogy mi ennek az oka!
A nők egyik rémálma – dugulás a mosdóban

Be kell látnunk, hogy a mosdó, a WC, egy kényes területe a lakásnak, amelyet nem elég csak takarítani, vigyázni kell, hogy a zuhanykabin és a csaptelepek ne vízkövesedjenek, hogy a mosdókagyló mindig hófehér maradjon, hogy illatos legyen a levegő és a WC se duguljon el. A nők nem hiába ügyelnek kényesen arra, hogy ebben a helyiségben mindig rend és tisztaság uralkodjon.

A „gyengébbik nem” már a kamaszkorában megtanulja, hogy mit lehet a WC-be dobni és mit nem érdemes, mert dugulást okoz. A nők egyik rémálma ugyanis a WC dugulása, amit nem csak nehézkes megszüntetni, de hosszútávon tönkreteszi a WC-t, a WC kagylót és még a WC tartályt is. A WC pumpa egy ideig működik, de ha rendszeresen és folyamatosan nem odavaló dolgok kerülnek bele, akkor előbb-utóbb komoly problémákat szül. Ez nem csak azt jelenti, hogy mélyen bele kell majd a pénztárcánkba nyúlni, de a wc tartály szerelés sok-sok takarítással is együtt jár, amitől a nők szintén rettegnek.

A dugulás megelőzése érdekében minden nőnek nagyon is fontos a tisztaság és természetesen a higiénia a lakásnak ebben a helyiségében. A WC rendszeres tisztítása és vízkőmentesítése is prioritást élvez, hiszen minél inkább karban tartjuk a WC-t, annál kevesebb lesz az esély a dugulásra vagy a szivárgásra.

A WC-ben gyorsan keletkezik vízkő, ami nem csak nem szép látvány, de jobban vonzza a baktériumokat és az egyéb szennyeződéseket, ami pedig higiéniai problémákat vet fel. Éppen ezért a nők nem egyszerűen csak WC tisztítókat és illatosítókat vásárolnak, hanem gondosan ügyelnek arra is, hogy ne halmozódjon fel vízkő a WC kagylóban és a tartályban sem. Mert bizony a WC tartályt is gondozni kell, ha szeretnénk elkerülni a komolyabb problémákat, meghibásodásokat.

Amikor egy nő és egy férfi összeköltözik, előfordulnak súrlódások. Az egyik sarkalati kérdés, hogyan használjuk a WC-t, hajtsuk - e le az ülőkét és milyen intenzitással húzzuk le a WC-t. Nem azért forog sok kérdés a WC és annak használata körül, mert a nők veszekedést szeretnének szítani, de ezeknek a kérdéseknek a tisztázása és a szabályok betartása nagyban hozzájárul a lakás tisztaságának megőrzéséhez. Ha egy férfi belátja, hogy a kedvesének igaza van, akkor vagy óvatosabban végzi el a dolgát a mosdóban, vagy megtanulja, hogy ülve is kényelmesen el tudja a kis dolgát is intézni, illetve arra is rájön, hogy a WC kefe sem dísznek van a mosdóban.

Ha pedig valami kisebb-nagyobb gond van a WC tartállyal, vagy szivárog, csöpög, akkor a nők szinte azonnal „nyaggatni” kezdik a párjukat, hogy vagy azonnal szereljék meg – ami nem igazán ajánlott, hiszen ez is szakértelmet kíván –, vagy hívjanak szerelőt, mert ők aztán tudják, hogy milyen galibát tud okozni még egy apróságnak tűnő meghibásodás is. Ilyenkor csakis a wc tartály javítás jelenthet gyors és hatékony megoldást.

Kapcsolódó cikkek

Festmények, melyek minden falszínhez passzolnak

Egy szép festmény minden falat érdekesebbé tesz

Egy egyszínű festmény is képes hatással lenni az emberre.

Jobb hőérzet, láthatatlan fűtési rendszer

Jobb hőérzet, láthatatlan fűtési rendszer

Az év bármely szakában élvezhetjük a nap melegét az otthonunkban is.

4 dísznövény, amely feldobja a kertet

4 dísznövény, amely feldobja a kertet

Ne feledkezzünk meg a jezsámenről sem.