Ha ezekre odafigyelsz, könnyebb lehet a távkapcsolat

Egy párkapcsolatban alapvetés, hogy annyi időt szeretnénk a másik féllel tölteni, amennyit csak lehet. De mi van akkor, ha a szeretett nő vagy férfi olyan messze lakik tőlünk, hogy ez csak sok szervezés és áldozat árán oldható meg?
Ha ezekre odafigyelsz, könnyebb lehet a távkapcsolat

Akár egy másik országrészben, netán országban vagy földrészen lakik, a szerelem miatt akkor is megpróbálja az ember jól menedzselni a dolgot, hiszen miért lenne akadály a távolság? Ugyanakkor fontos, hogy tudatosan kezeljük a távkapcsolatot, figyeljünk oda a buktatókra és nehézségekre, de tartsuk szem előtt a pozitív dolgokat is. Lássuk, mik a főbb pontok.

Bizalom

Minden kapcsolat alapja ez, így a távkapcsolatra is igaz, hogy bizalom nélkül nem működik hosszútávon. Mivel a minket elválasztó távolság miatt úgy érezhetjük, távolabb kerültünk a másiktól lelkileg is, még fontosabb ezt a kapcsot megerősíteni kettőnk között. Tudatosítsuk magunkban, hogy attól, hogy nem találkozunk mindennap vagy minden héten, még semmi okunk a bizalmatlanságra, hiszen egymás mellett döntöttünk, és mindketten tenni szeretnénk ezért a kapcsolatért.

A digitális technika

Talán elmondható, hogy ma könnyebb távkapcsolatban élni, mint akár húsz-harminc évvel ezelőtt volt, hiszen megannyi technikai vívmány született meg azóta az életünk megkönnyítésére. De nemcsak a kapcsolattartást könnyítik meg az okostelefonok és laptopok, hanem számos más alkalmazást is bevethetünk annak érdekében, hogy a kilométerek ellenére is minőségi időt töltsünk együtt. Nézhetünk együtt sorozatot a Teleparty nevű Chrome-kiegészítő segítségével, vagy játszhatunk online játékokat is kettesben, utóbbiakból elég sok lett a koronavírus-járvány miatt.

Fontos a kommunikáció

Nem csak a távkapcsolatokhoz szükséges a tiszta, nyílt kommunikáció az igényeinkről és vágyainkról, de ennek is elengedhetetlen eleme. Mivel kevesebb lehetőségünk nyílik a sokatmondó összenézésekre, a másikhoz való odabújásra, amivel szavak nélkül kifejezzük, mennyire fontos nekünk, így még fontosabbá válik, hogy ezt írásban vagy telefonon mondjuk el neki. Ugyanígy lényeges, hogy megvitassuk, kinek mikor alkalmas a beszélgetés, vannak-e olyan időszakok a napjainkban, amikor kevésbé vagyunk elérhetőek - mindezt azért, hogy elkerüljük a felesleges sértődéseket és félreértéseket.

A távkapcsolatot megkönnyítő további tippekért keressétek fel a Colore.hu-t.

Kapcsolódó cikkek

Milyen hatással van az infrafűtés a szerelmeskedésre?

Milyen hatással van az infrafűtés a szerelmeskedésre?

Otthonunk fűtésének kiválasztásánál, akár még befolyásoló tényező is lehet, hogy a fűtés milyen hatással van a meghitt pillanatokra a hálóban.

Ha ezekre odafigyelsz, könnyebb lehet a távkapcsolat

Ha ezekre odafigyelsz, könnyebb lehet a távkapcsolat

Hogyan hozzuk ki a kapcsolatból a maximumot, miközben fáj a másik távolsága miatti hiány?

12 ok, amiért jobb partner nélkül élni

12 ok, amiért jobb partner nélkül élni

Sokan bele sem gondolnak, mennyivel könnyebb az élet egyedül.