Ha ezekre odafigyelsz, könnyebb lehet a távkapcsolat

Egy párkapcsolatban alapvetés, hogy annyi időt szeretnénk a másik féllel tölteni, amennyit csak lehet. De mi van akkor, ha a szeretett nő vagy férfi olyan messze lakik tőlünk, hogy ez csak sok szervezés és áldozat árán oldható meg?
Ha ezekre odafigyelsz, könnyebb lehet a távkapcsolat

Akár egy másik országrészben, netán országban vagy földrészen lakik, a szerelem miatt akkor is megpróbálja az ember jól menedzselni a dolgot, hiszen miért lenne akadály a távolság? Ugyanakkor fontos, hogy tudatosan kezeljük a távkapcsolatot, figyeljünk oda a buktatókra és nehézségekre, de tartsuk szem előtt a pozitív dolgokat is. Lássuk, mik a főbb pontok.

Bizalom

Minden kapcsolat alapja ez, így a távkapcsolatra is igaz, hogy bizalom nélkül nem működik hosszútávon. Mivel a minket elválasztó távolság miatt úgy érezhetjük, távolabb kerültünk a másiktól lelkileg is, még fontosabb ezt a kapcsot megerősíteni kettőnk között. Tudatosítsuk magunkban, hogy attól, hogy nem találkozunk mindennap vagy minden héten, még semmi okunk a bizalmatlanságra, hiszen egymás mellett döntöttünk, és mindketten tenni szeretnénk ezért a kapcsolatért.

A digitális technika

Talán elmondható, hogy ma könnyebb távkapcsolatban élni, mint akár húsz-harminc évvel ezelőtt volt, hiszen megannyi technikai vívmány született meg azóta az életünk megkönnyítésére. De nemcsak a kapcsolattartást könnyítik meg az okostelefonok és laptopok, hanem számos más alkalmazást is bevethetünk annak érdekében, hogy a kilométerek ellenére is minőségi időt töltsünk együtt. Nézhetünk együtt sorozatot a Teleparty nevű Chrome-kiegészítő segítségével, vagy játszhatunk online játékokat is kettesben, utóbbiakból elég sok lett a koronavírus-járvány miatt.

Fontos a kommunikáció

Nem csak a távkapcsolatokhoz szükséges a tiszta, nyílt kommunikáció az igényeinkről és vágyainkról, de ennek is elengedhetetlen eleme. Mivel kevesebb lehetőségünk nyílik a sokatmondó összenézésekre, a másikhoz való odabújásra, amivel szavak nélkül kifejezzük, mennyire fontos nekünk, így még fontosabbá válik, hogy ezt írásban vagy telefonon mondjuk el neki. Ugyanígy lényeges, hogy megvitassuk, kinek mikor alkalmas a beszélgetés, vannak-e olyan időszakok a napjainkban, amikor kevésbé vagyunk elérhetőek - mindezt azért, hogy elkerüljük a felesleges sértődéseket és félreértéseket.

A távkapcsolatot megkönnyítő további tippekért keressétek fel a Colore.hu-t.

Kapcsolódó cikkek

Ha ezekre odafigyelsz, könnyebb lehet a távkapcsolat

Ha ezekre odafigyelsz, könnyebb lehet a távkapcsolat

Hogyan hozzuk ki a kapcsolatból a maximumot, miközben fáj a másik távolsága miatti hiány?

12 ok, amiért jobb partner nélkül élni

12 ok, amiért jobb partner nélkül élni

Sokan bele sem gondolnak, mennyivel könnyebb az élet egyedül.

Milyen hatással van az infrafűtés a szerelmeskedésre?

Milyen hatással van az infrafűtés a szerelmeskedésre?

Otthonunk fűtésének kiválasztásánál, akár még befolyásoló tényező is lehet, hogy a fűtés milyen hatással van a meghitt pillanatokra a hálóban.