Mi az az arcszérum, és hogyan kell használni egy ilyen kozmetikumot?

Ma már a legtöbb nő el sem tudja képzelni a napjait a rendszeres bőrápolási rutin nélkül. Mielőtt belevágunk, mindenképpen meg kell határozni a bőrtípusunkat, hogy tudjuk, hogy milyen kozmetikumokat szerezzünk be. Használhatunk retinolt, hámlasztót, arckrémet és arcszérumokat is. De mi is az az arcszérum és hogyan is alkalmazzunk egy ilyen kozmetikumot? Mutatjuk is a válaszokat!
Mi az az arcszérum, és hogyan kell használni egy ilyen kozmetikumot?

A szérumokkal kapcsolatban tudnunk kell, hogy nagyon sok, értékes hatóanyagot tartalmaznak, amelyek többféle funkciót is betöltenek. Ezek a szérumok hidratálják és tisztítják az arcbőrt, segítenek a pórusok szűkítésében, fiatalítanak, csökkentik az arc szürke elszíneződéseit, illetve az egyéb elszíneződéseket is.

Ezek az arcszérumok többféle anyagot és hatóanyagot is tartalmaznak. Például ilyen a hialuronsav, a C-vitamin, az E-vitamin, a retinol, a BHA, PHA és AHA savak, a niacinamid, a peptidek, a ceramidok, a növényi kivonatok és az ásványi fényvédők.

A szérumok rendkívül gazdagok tehát hatóanyagokban és erősen koncentrált készítményekben. Az alapvető ápolási rutint teszik változatossá. Voltaképpen a szérum egy kiegészítő ápoló kozmetikum, melynek egyáltalán nem kötelező a használata. Ha azonban valamilyen bőrproblémával küzdünk, akkor azok a hatóanyagok, amelyek az általunk kiválasztott szérumban is megtalálhatók, fel is erősíthetik a mindennapokban használt arckrémünk hatását és sokat segíthetnek a változások elleni küzdelemben. A https://cosibella.hu/hu/menu/arc/szerumok-19105 oldalon is meglehetősen széles az arcszérumok kínálata.

Ha sikerült meghatároznunk a bőrtípusunkat és minden terméket beszereztünk, amelyek elengedhetetlenül szükségesek az arcápolási rutinunkhoz, a következő lépés nem más, mint ezen termékek használatának elsajátítása.

Hogyan alkalmazzuk az arcszérumot? Először is mindenképpen tonizáljuk az arcbőrünket. Akár olaj, akár gél formájú szérumot használunk, mindenképpen a tonikkal vagy a virágvízzel megnedvesített arcbőrre kell azt felvinnünk. A savas szérumokkal egészen más a helyzet. Ezeket a kozmetikumokat mindenképpen száraz arcra alkalmazzuk, hogy ne okozzon irritációt.

A szérumok alkalmazását az üvegcséhez tartozó applikátorok teszik kényelmessé, például pipetta vagy pumpa formájában. Ezek megkönnyítik, hogy kedvünk szerint adagoljuk a szérumokat, amit pontszerűen vigyünk fel az arcunkra, gondosan ügyelve arra, hogy a pipetta ne érintkezzen az arcbőrrel. Miután felvittük a szérumot az arcra, alaposan – de ne dörzsöljük az arcbőrt – dolgozzuk be a bőrünkbe. Az arcápolási rutin lezáró szakasza pedig nem más, mint a hidratáló arckrém alkalmazása.

A széles körben elismert Bielenda Professional arcápoló termékek széles választékával rendelkezik. Kozmetikumaik közé tartoznak például a maszkok, az arc - és szemkrémek, a tonikok és a szépségszérumok is.

Kapcsolódó cikkek

Az IPL szőrtelenítő készülékkel saját magad kozmetikusa lehetsz!

Az IPL szőrtelenítő készülékkel saját magad kozmetikusa lehetsz!

A tartós szőrtelenítés ma már nem lehetőség, hanem elvárás a különböző szőrtelenítő technológiákkal szemben.

Így tudod tisztán tartani a sminkeszközeidet

Így tudod rendben és tisztán tartani a sminkjeidet

Mit keres a körömlakk a hűtőben? Hogy kerül az ecset a sebbezinbe? Tippek, hogy a sminkeszközeink tiszták maradjanak.

A szépítő alvás a fiatalság forrása

A szépítő alvás nem kitaláció, hanem a fiatalság forrása

Egy pihentető alvás után energikusan pattanunk ki az ágyból, de bizony nem csak a fittségünkre, hanem a szépségünkre is hatással van.