Casanova - Az utolsó szerelem

Benoît Jacquot legújabb filmje a 18. századi Londonba viszi vissza a nézőit, ahol Giacomo Casanova legemlékezetesebb szerelmi viszonyába leshetünk bele. A hírhedt nőcsábász június 20-án megérkezik a hazai mozikba is.
Casanova - a hírhedt nőcsábász szenvedélyes szerelme - Casanova film - Az utolsó szerelem

Benoît Jacquot filmje a 18. századi Londonba viszi vissza a nézőit, ahol Giacomo Casanova legemlékezetesebb szerelmi viszonyába leshetünk bele.

A film a 18. századi arisztokrata körökbe kalauzolja el a nézőit, akik ezáltal bepillantást nyerhetnek Giacomo Casanova szerelmi viszonyaiba. A hírhedt nőcsábász ebben az adaptációban Charpillonhoz kötött kapcsolatát elemzi.

A francia történelmi film Londonban játszódik, ahová kalandor útja során kerül a főhős. Itt ismerkedik meg a 17 éves kurtizán Charpillonnal, akinek a hírneve megelőzi a személyét. A középkorú férfi kihívásnak tartja a lány szívének a megnyerését és ez indítja el benne a hódítási vágyat. A Casanova - Az utolsó szerelem című film, Casanova emlékiratai alapján készült, amely a Fellini változattal ellentétben nem a szerelmi mámor testi leképezésére helyezi a hangsúlyt, hanem sokkal inkább a szerelem és a szenvedély párhuzamára.

A főszerepben Vincent Lindon játszik, aki a 'A Mennyit ér egy ember?' című filmben alakított szerepéért a nemrégiben megrendezésre kerülő cannes-i filmfesztiválon elhozhatta a legjobb férfi főszereplő díját is. Charpillon karakterét pedig, a bájos külsejű Stacy Martin formálja meg. A film, az 1700-as éveket idéző látványvilágával és a szerelmi vívódásával egy olyan kapcsolati játszmát mutat be, ahol a nő teljesen magába bolondítja a férfit, aki a szerelméért cserébe képes lenne megváltozni és hű maradni a választott nőhöz.

A fiatal nő azonban, már az elejétől fogva marionette bábuként igyekszik irányítani a velencei származású kalandort, akit teljesen elragadja Charpillon egyedi személyisége és szépsége. A fiatal lány kihasználja a testi és jellembeli adottságait és elindít egy véget nem érő szenvedélyekkel teli párkapcsolati játszmát. Az érzelmekben kicsúcsosodó történet egy mély emocionális hullámvasutat ígér, amiben a ragaszkodás, a szerelem és az epekedés dominanciája érvényesül.

Kapcsolódó cikkek

akné, pattanások - íme néhány tipp a pattanások ellen

Valódi megoldások a pattanások ellen

A pattanás ellen van megoldás. Csak néhány lépés és örökre megszabadulhatunk attól.

Mi az az arcszérum, és hogyan kell használni egy ilyen kozmetikumot?

Mi az az arcszérum, és hogyan kell használni egy ilyen kozmetikumot?

A mai arcápolási rutin elengedhetetlenül fontos részét képezik az arcszérumok.