Így tudod rendben és tisztán tartani a sminkjeidet

A kozmetikai és sminktermékek használata sok nő életében mindennapos dolog, ennek ellenére a tisztításukra jóval kevesebben fektetnek kellő hangsúlyt. Hogy elkerüljük a káros következményeket, és hogy a lehető legtovább a legjobb formájukban tudjuk használni kedvenceinket, az alábbiakra nemárt odafigyelni.
Így tudod tisztán tartani a sminkeszközeidet

Magaddal viszed a neszeszered a munkába, mindig van a zsebedben egy rúzs és legalább egy korrektor a fiókodban. Ha szereted a sminkeket, de még nem merült fel benned, hogy a kórokozok is legalább ennyire szeretik a cuccaidat, akkor érdemes kicsit tovább olvasnod, és a közeljövőben egy sminknagytakarítást tartanod.

Az ecsetek és applikátorok tisztítása időnként elengedhetetlen, főleg ha belegondolsz, a pirosító mellett mennyi mindent kensz fel az arcodra, ha a megvásárlása óta nem pucoltad ki a szálait. A profik szívesen használják a sebbenzint, ami nagyon hatékony tisztítóeszköz, viszont mivel szárít, nem feltétlenül a legalkalmasabb a rendszeres használathoz. Remekül működik és a kisebb szennyezést jól eltávolítja a sampon is, egyszerűen csak mosd át vele az ecseted, majd szárítsd meg!

Ha körömlakkot használsz, talán már hallottál róla, hogy érdemes a hűtőben tartani, ha tartsabbá szeretnénk tenni a hatását. Ez ugyan nem minden típusra érvényes, de az biztos, hogy a minőségének megőrzésében sokat segít, ha legalább nyáron a hidegben tároljuk.

A szempillaspirál az egyik legnépszerűbb sminktermék, aminek a szavatosságára különösen érdemes figyelni, hiszen közvetlenül a szemünknél használjuk. Amikor a festék darabozottá válik, majd hullani kezd a pilláinkról, akkor az a biztos jele, hogy meg kell válni a spiráltól. Azt talán mondanunk sem kell, hogy ha valamennyire is irritálja a szemünket, bármennyire tökéletes, azonnal abba kell hagyni a használatát, mert az a típus nem nekünk való.

A blenderek és szivacsok használatánál is nagyon fontos, hogy a higiéniára eléggé figyeljünk. Ha a manapság főleg cseppformában kapható blenderünket szeretnénk hosszan, azaz 4-5 hónapig nyugodtan használni, akkor bizony nem feledkezhetünk meg a heti tisztításról sem. Az antibakteriális folyadékok, samponok tökéletesen megfelelnek erre a célra.

Nem szabad figyelmen kívül hagynunk azt sem, hogy a legtöbb termék a hűvös, száraz helyen tudja megőrizni a szavatosságát, így ha lehet, ne tartsuk a párás fürdőszobában a készletünket, és lehetőség szerint zárjuk el a napfény elől. Ha pedig a táskánkban bérelt helye van a neszeszernek, válasszunk olyan típust, ami hőszigetelt.

Kapcsolódó cikkek

A szépítő alvás a fiatalság forrása

A szépítő alvás nem kitaláció, hanem a fiatalság forrása

Egy pihentető alvás után energikusan pattanunk ki az ágyból, de bizony nem csak a fittségünkre, hanem a szépségünkre is hatással van.

Casanova - a hírhedt nőcsábász szenvedélyes szerelme - Casanova film - Az utolsó szerelem

Casanova - Az utolsó szerelem

A cikkben a Casanova - Az utolsó szerelem című mozifilmről tudhatsz meg részleteket.