Sziget Fesztivál: a nyár legnagyobb bulija

 

A nyár beköszöntével rengetegen várják már a fesztiválszezont, ami nem véletlen, hiszen a különböző tematikájú rendezvények szervezői minden évben kitesznek magukért. Így van ez a Sziget kapcsán is, hiszen az ország világszinten talán legismertebb fesztiválja idén augusztusban is rengeteg izgalmas koncerttel és programmal várja a kikapcsolódni és bulizni vágyókat. 

Augusztus 7-13-ig rendezik meg idén a Sziget Fesztivált, amelyet hatalmas érdeklődés övez, leginkább a világhíres, Grammy-díjas, angol énekes, Ed Sheeran fellépése miatt. A koncertjére a jegyek szinte abban a pillanatban elfogytak, ahogy megnyitottak a jegyirodák, de a szervezők nemrégiben újabb lehetőséget kínáltak, és ismét jegyek árúsításába fogtak a világsztár koncertjére – a lemaradt rajongók legnagyobb örömére.

 

 

Természetesen Ed Sheeran-en kívül számos más híres és kedvelt énekes és zenekar is fellép majd augusztusban az Óbudai-szigeten. Nagy öröme a magyar és külföldi rajongóknak is például a népszerű Macklemore, az angol Foo Fighters, a fiatal Martin Garrix, a rapper Post Malone vagy az amerikai Twenty One Pilots

A fesztivál idén is bővelkedik a tehetséges zenészekben, énekes fellépőkben, akik a világ minden tájáról érkeznek, de természetesen nem feledkezhetünk meg a magyar előadókról sem, hiszen szép számmal képviselik a magyar temperamentumot is a hazai fellépők. Meg kell említeni például a Quimby zenekart, akik a magyar emberek szívét már elrabolták, igyekeznek a külföldi fesztiválozókat is elcsábítani, vagy a Punnany Massif-ot, akik a különleges hangzásvilágukkal várják a koncertezőket. Fellép majd a magyar közönségnek ismét kedves Padödő, a New Level EmpireLotfi BegiKis Grofó vagy a Halott Pénz, de a dj pult mögül Metzker Viktória is hatalmas bulit csap majd. Rajtuk kívül más magyar előadók is színpadra lépnek majd, a lista szerencsére nagyon hosszú.

 

 

 

A Sziget Fesztivál már olyan nagy méreteket öltött, hogy nem csupán a koncertekről, zenéről szól. Ha valaki egy hétre beköltözik a szigetre, tulajdonképpen nem is képes végigbulizni a napokat, valamikor pihenésre és egyéb kikapcsolódásra is szüksége van. A Szigeten ez is lehetséges, hiszen a szervezők idén is a legkülönfélébb programokkal várják a fesztiválozókat. 

Aki belép a Sziget kapuján, tulajdonképpen egy külön kisvárosban találja magát, ahol számos programlehetősége van. A fesztivál kulturális jellegét ugyanis jól mutatja, hogy bemutatkoznak például civil szervezetek, felépül egy mozi illetve színház is, illetve egyéb művészeti helyszín és sportolási lehetőség is várja az érdeklődőket. Az egész területen ingyenes internet elérés biztosított a fesztiválozóknak és a kényelmüket biztosítják továbbá a felállított bankautomaták, éttermek, csomagmegőrzők, gyógyszertár, értékmegőrző, pihenő szekció és akár a nyelvi segítséget nyújtó sátrak is. 

 

 

A fesztivál tehát hatalmas népszerűségnek örvend évről-évre, és aki egyszer ellátogat ide, az biztos, hogy nem utoljára teszi meg ezt.