Casanova - Az utolsó szerelem

Benoît Jacquot legújabb filmje a 18. századi Londonba viszi vissza a nézőit, ahol Giacomo Casanova legemlékezetesebb szerelmi viszonyába leshetünk bele. A hírhedt nőcsábász június 20-án megérkezik a hazai mozikba is.
Casanova - a hírhedt nőcsábász szenvedélyes szerelme - Casanova film - Az utolsó szerelem

Benoît Jacquot legújabb filmje a 18. századi Londonba viszi vissza a nézőit, ahol Giacomo Casanova legemlékezetesebb szerelmi viszonyába leshetünk bele. A hírhedt nőcsábász június 20-án megérkezik a hazai mozikba is.

Benoît Jacquot legújabb filmje a 18. századi arisztokrata körökbe kalauzolja el a nézőit, akik ezáltal bepillantást nyerhetnek Giacomo Casanova szerelmi viszonyaiba. A hírhedt nőcsábász ebben az adaptációban Charpillonhoz kötött kapcsolatát elemzi.

A francia történelmi film Londonban játszódik, ahová kalandor útja során kerül a főhős. Itt ismerkedik meg a 17 éves kurtizán Charpillonnal, akinek a hírneve megelőzi a személyét. A középkorú férfi kihívásnak tartja a lány szívének a megnyerését és ez indítja el benne a hódítási vágyat. A Casanova - Az utolsó szerelem című film, Casanova emlékiratai alapján készült, amely a Fellini változattal ellentétben nem a szerelmi mámor testi leképezésére helyezi a hangsúlyt, hanem sokkal inkább a szerelem és a szenvedély párhuzamára.

A főszerepben Vincent Lindon játszik, aki a 'A Mennyit ér egy ember?' című filmben alakított szerepéért a nemrégiben megrendezésre kerülő cannes-i filmfesztiválon elhozhatta a legjobb férfi főszereplő díját is. Charpillon karakterét pedig, a bájos külsejű Stacy Martin formálja meg. A film, az 1700-as éveket idéző látványvilágával és a szerelmi vívódásával egy olyan kapcsolati játszmát mutat be, ahol a nő teljesen magába bolondítja a férfit, aki a szerelméért cserébe képes lenne megváltozni és hű maradni a választott nőhöz.

A fiatal nő azonban, már az elejétől fogva marionette bábuként igyekszik irányítani a velencei származású kalandort, akit teljesen elragadja Charpillon egyedi személyisége és szépsége. A fiatal lány kihasználja a testi és jellembeli adottságait és elindít egy véget nem érő szenvedélyekkel teli párkapcsolati játszmát. Az érzelmekben kicsúcsosodó történet egy mély emocionális hullámvasutat ígér, amiben a ragaszkodás, a szerelem és az epekedés dominanciája érvényesül.

Kapcsolódó cikkek

Zsolnay kávéház - Budapest

Bemutatjuk az egyik legszebb budapesti kávézót

Budapesten van egy kávézó, amelyet egyszer mindenképpen fel kell keresned. Zsolnay Kávéház a neve.

Érdekességek a jég világából - Kézműves jégkocka készül Budapesten

Érdekességek a jég világából - Kézműves jégkocka készül Budapesten

Nagyon sok olyan szakma létezik a világon, amelyről talán még nem is hallottunk. Ilyen a jegesember is.

Hotel Palace**** Hévíz - wellness nyaralás, hévízi nyaralás, hévízi wellness szálloda

Kikapcsolódás a Hotel Palace Hévízben

Ha szeretnél egy nagyot pihenni, akkor a Hotel Palace az egyik legjobb választás.