Hogyan válasszunk babaházat gyermekünknek?

Minden babának szüksége van lakóhelyre, hiszen nekik is lakniuk kell valahol. Hiszen nem érezheti jól magát a bab az ágyon, a polcon, a szekrényben, vagy egy játéktárolóban... Kislányunk babáinak szüksége van egy csinos és praktikus babaházra.
Hogyan válasszunk babaházat gyermekünknek?

Erre netán a család kis hercegnője is rájött már, és rágja a család felnőtt tagjainak a fülét egy szép babaházért? Akkor nem marad más, mint örömet szerezni az apróságnak és meglepni egy szép, neki tetsző babaházzal.

Az én kislányom bizony nem felejti el naponta megemlíteni, hogy a babáinak is laknia kell valahol. Amikor rászólok, hogy a játékokat pakolja el, a babákat rakja fel a polcra a többi játékkal együtt, felhúzza az orrát és megkérdezi, hogy nekem hogy tetszene, ha a polcon kellene laknom?

Amilyen kicsi, a szája annál nagyobb... Hiába próbálom rábeszélni, hogy a babának teljesen jó a polcon, esetleg az ágyon is, semmi sem segít. Hajthatatlan, szerinte - mint bizonyára sok kislány véleménye szerint - a babának is házra van szüksége. Tehát nem marad más, mint beszerezni egy szép kis babaházat.

Milyen nehézséget okozhat egy babaház kiválasztása?

Gyerekjáték. Gondoltam én... Tévedtem.

Valamilyen babaházat kiválasztok és kész. A kislányom azonban nem volt velem egy véleményen. A válogatásban ő is részt akart venni, és itt kezdődött a mi babaház-kálváriánk. A babának ugyanis nemcsak házra van szüksége, de asztalra, székekre, szekrényekre, amiben elfér minden ruhája, továbbá edényekre és egy halom más dologra is.

Hogyan válasszunk tehát olyan babaházat, amely nemcsak a mi elképzelésünknek felel meg, de ne okozzon csalódást a majdani kis tulajdonosának se? Mik a fő tényezők, ami szerint válasszunk?

A babaház valóban jó kis játék, nemcsak a lányok, de meglepő módon a fiúk is szívesen játszanak vele, olykor akár órák hosszat képesek elfoglalni magukat.

Nem mindegy, hogy milyen korú gyermeknek szánjuk az áhított babaházat

A kisebb gyermekek számára elég egy egyszerűbb babaházat venni, három éves korig nem tartalmazhat apró elemeket, ezért a gyártók nagy hangsúlyt fektetnek a biztonságra, valamint a felhasznált anyagoknak is fokozott elvárásoknak kell eleget tenniük.

A nagyobb gyermekek már értékelni tudják, ha a babaház aprólékos, precíz kidolgozású, sok kiegészítővel, bútorokkal, függönnyel, garázzsal, felvonóval, stb. Nem hiányozhat a fésülködőasztal hajszárítóval, konyha tűzhellyel és edényekkel...

A nagyobb gyerekeknek akkor tetszik igazán egy babaház, ha mindent megtalálnak benne, pont mint egy valódi házban.

Tippünk: Ha a családnak van pl. üdülője, vagy sokat utazik, értékelni fogja az összecsukható babaházat, amely a szabadság alatt is leköti a gyermekek figyelmét.

Válasszon megfelelőt az alapanyagok közül

A babaházak többféle anyagból készülhetnek. Leginkább műanyagból vagy fából készült babaházakat találunk a piacon, ritkábban textilből gyátottakat.

· A fából készült babaházak időtállóak, viszont kevésbé részletes kidolgozásúak.

· A műanyag babaházak szép, aprólékos kidolgozásúak, könnyebbek, de egyben sérülékenyebbek is mint fa társaik. Előnyük, hogy vízzel tisztíthatók és könnyen áthelyezhetők.

· A textil babaházak puhák és könnyen tárolhatók. Az apró kiegészítők örömöt okoznak kis tulajdonosuknak.

A babaház mérete is fontos

A gyerekek sokszor órák hosszat játszanak a babaházzal. Föléhajolnak, leülnek mellé, a babákat ki- és beteszik. Vegye figyelembe gyermeke korát és magasságát, mikor játékot választ neki.

A kidolgozás minősége

Válasszunk stabil és ellenálló anyagból készült babaházat. Egy minőségi babaház nem borulhat fel játszás közben és nem sérülhet meg. Rendszeresen ellenőrizze a játék állapotát, hogy elkerülje gyermeke sérülését.

Kapcsolódó cikkek

Hogyan válasszunk babaházat gyermekünknek?

Hogyan válasszunk babaházat gyermekünknek?

Minden babának szüksége van lakóhelyre, hiszen nekik is lakniuk kell valahol. Hiszen nem érezheti jól magát a baba az ágyon, a polcon, a szekrényben, vagy egy játéktárolóban...

A világ egyik leghasznosa találmánya, a bugyipelenka

A zuhanyfüggönyből készült műanyag alsóruhától a bugyipelusig

Ismered a pelenka történetét? Cikkünk a pelenka múltjába avat be.