Jobb hőérzet, láthatatlan fűtési rendszer

Közel sem mindegy, milyen fűtési rendszert használunk.
Jobb hőérzet, láthatatlan fűtési rendszer

A hagyományos fűtési rendszerek java rengeteg ellenőrzés és karbantartást igényel, és ezek ellenére sem kínálnak korszerű fűtési megoldást, ráadásul a szállópor mértéke, a légszennyezés nagy mértékben köszönhető ezeknek. Pedig már létezik olyan rendszer is, ami a komfortos, kellemes meleget biztosít, mindemellett nem csak a használó, de a környezet számára is előnyös tulajdonságokkal rendelkezik.

Az infrafűtés az, ami képes azt az érzetet kelteni, amit a nap sugarai. Egyenletes hőelosztásával, nagyobb hatékonyságával alacsonyabb hőfokon is kellemes meleget érzünk, hiszen nem a levegőt melegíti az infravörös sugárzás, hanem közvetlenül a testeket, tárgyakat. Az infrafűtés különféle formákban valósítható meg az otthonunkban, az egyik az infrapanel, a másik pedig a harmadik generációs fűtőfólia. Előbbi akár láthatatlan fűtésként is működhet,de díszítő funkciót is betölthet. Kültéri és beltéri fűtésként is használhatjuk, kiegészítő fűtésnek, utólagos beszereléskor ideális, hiszen egyszerűen és gyorsan üzembe tudjuk helyezni. Amennyiben éppen lakásfelújítás vagy építkezés előtt állunk, akkor viszont érdemes az intelligens fűtőfóliának bizalmat szavazni.

Ezt a vékony fóliát akár mennyezeti, akár fal-, de padlófűtésként is használhatjuk, kisebb helyiségektől kezdve akár a hangár nagyságú területekig megállja a helyét. Ez egy korszerű és környezetbarát rendszer, aminek energiaszükségleteit akár napelemek telepítésével is fedezhetjük, ezzel nem csak a szolgáltatóktól függetlenedünk, és válunk kevésbé kiszolgáltatottá, hanem a költségeinket is lefaraghatjuk, miközben óvjuk a környezetünket. Nincs károsanyag-kibocsátás, ráadásul az emberi szervezetre is számos pozitív hatást gyakorol az infrafűtés. Asztmásoknak, légúti megbetegedésben szenvedőknek kifejezetten ajánlott, hiszen nem csak javítja a levegő minőségét, de mivel padlófűtésként alkalmazva nem kell a szállóportól sem tartani, kifejezetten optimális környezetet teremt. És mivel a padlóban, falban vagy éppen a mennyezetben bújik meg, a lakás berendezésekor sem kell számolnunk a fűtőtestekkel, de attól sem kell tartanunk, hogy helyenként túlhevülne vagy éppen hideg maradna, hiszen a harmadik generációs fűtőfólia évtizedekig tökéletesen működik.

Szerző: Galambos Dániel
Fotó: Illusztráció/Unsplash

Kapcsolódó cikkek

Csak 60 fok feletti mosásnál pusztulnak el a baktériumok

Csak 60 fok feletti mosásnál pusztulnak el a baktériumok

A mosógép ideális élőhely a baktériumok számára, ezért legalább havonta egyszer vagy kétszer futtasson végig egy 60 fokos programot. Így a magasabb hőfok a kórokozó mikroorganizmusokat megbízhatóan elpusztítja.

4 dísznövény, amely feldobja a kertet

4 dísznövény, amely feldobja a kertet

Ne feledkezzünk meg a jezsámenről sem.

Kertészkedés februárban: Ezeket a zöldségeket vetheted!

Kertészkedés: Ezeket a zöldségeket vetheted!

Ha a talaj állapota megfelelő, nem fagyott, és nincs is felázva sem.