A legjobb dolog, ami egy bodzavirággal történhet: Spájz Bodzaszörp lesz belőle

A bodzavirágzás idejét könnyű „kiszagolni”. Az akár 5 méter magasságot is elérő bodzafák az erdei tisztások, erdőszélek, kertvégek és közutak mellől ontják magukból a csodás illatot.
A legjobb dolog, ami egy bodzavirággal történhet: Spájz Bodzaszörp lesz belőle

Jelenléte és felhasználása hosszú időkre nyúlik vissza. A dánok például a természet istennőjét tisztelték a bodzában és úgy tartották, hogy a bodzafa az erdő lelke és ligeteiben az erdő tündérei járják csodás táncaikat. Azt tartották, hogy a fa megvédi gondozóit, valószínűleg ezért is található oly sok növény az emberek közvetlen közelében. Kicsit még visszaugorva az időben már az ókori rómaiak körében is ismert volt, ahol elsősorban a nők használták szépítkezés céljából, ugyanis lilás-fekete bogyói kiváló festékanyaggal bírtak a hajszínezéshez. De a viktoriánus korban is közkedvelt volt, ahol például krémekhez keverték az áztatás során nyert bodzavirág-esszenciát és arctisztításra használták fel azt. Kozmetikai hatása mellett, mint gyógynövény is hamar népszerű lett és rájöttek arra is, hogy a gasztronómiában is kiválóan megállja a helyét.

A bodzáról nekünk is először a Nagyi édes, illatos bodzaszörpje jutott eszünkbe, amely ízvilágot nagyon nehéz a mai széles bodzaszörp kínálatban megtalálni. De aztán megütötte a szemünket a Spájz Szörp hirdetése, amelyben azt mondják, hogy az ő bodzaszörpjük még a Nagymama titkos receptes könyvéből készül. Gondoltuk, teszünk egy próbát és rendeltünk gyorsan két üveggel a webshopjukból. Szerencsére nem kellett sokat várni és 2 nap múlva már kóstolhattunk is. Kíváncsian bontottuk a nagyon trendi, csatos üveges Spájz bodzaszörpöket és készítettük a szörpitalt az ajánlásnak megfelelően. Az első korty után mindannyiunknak elakadt a szava. Pont az volt, amit oly rég kerestünk, és amelyre már nagyon régen vágytunk, amikor 1-1 vendéglátóhelyen bodzaszörpöt rendeltünk. Semmi mű íz, csak a színtiszta bodzavirág illatos zamata némi citrusos beütéssel. Mint később megtudtuk, a Spájz Szörp egy hazai család vállalkozás, akik már 2013 óta készítenek kimagasló minőségű szörpöket Keszthelyen.

A sikerük titka nem bonyolult, minden termékük kizárólag gyümölcs, vagy fűszernövény felhasználásával készül, nem használnak semmilyen szín-, vagy ízfokozót azok helyettesítésére. Csak a legjobb és legszebb alapanyagokat dolgozzák fel, amiknek jelentős részét saját birtokukon, Holládon termesztik. A tavaszi, nyári szüretek a családi összejövetelek legjobb pillanatai, amikor kicsik és nagyon közösen veszik ki részüket a munkából. A gondos válogatás után pedig megtörténik az, ami minden bodzavirág álma, Spájz Bodzaszörp készül belőle. A készítők szerint az igazi titok a készítés ezen a pontján van, de ennél többet sajnos nem árultak el.

Ha ti is szívesen megkóstolnátok a Spájz Bodzaszörpöt, vagy bármelyik másik azt a széles választékból, akkor látogassatok el a webshopjukba (www.spajzszorp.hu) és kövessétek őket a közösségi oldalakon, hogy első kézből értesüljetek az újdonságokról, akciókról. Nem fogtok csalódni!

Kapcsolódó cikkek

Festmények, melyek minden falszínhez passzolnak

Egy szép festmény minden falat érdekesebbé tesz

Egy egyszínű festmény is képes hatással lenni az emberre.

Vízforraló tisztítása - tippek!

5 tipp, hogyan tisztítsa ki vízforralóját

A vízforralóval egyik gond az, hogy gyakran kell tisztítani a lerakódott vízkő miatt. Mi 5 tippet is adunk, hogyan tisztítsuk ki a vízforralót.

A modern nappali elengedhetetlen kelléke a kényelmes ülőgarnitúra

A modern nappali elengedhetetlen kelléke a kényelmes ülőgarnitúra

Egy új kanapé vásárlása néha nagyon nehéz küldetésnek tűnik, hiszen a rengeteg szín és forma között nem könnyű eligazodni.