A legjobb dolog, ami egy bodzavirággal történhet: Spájz Bodzaszörp lesz belőle

A bodzavirágzás idejét könnyű „kiszagolni”. Az akár 5 méter magasságot is elérő bodzafák az erdei tisztások, erdőszélek, kertvégek és közutak mellől ontják magukból a csodás illatot.
A legjobb dolog, ami egy bodzavirággal történhet: Spájz Bodzaszörp lesz belőle

Jelenléte és felhasználása hosszú időkre nyúlik vissza. A dánok például a természet istennőjét tisztelték a bodzában és úgy tartották, hogy a bodzafa az erdő lelke és ligeteiben az erdő tündérei járják csodás táncaikat. Azt tartották, hogy a fa megvédi gondozóit, valószínűleg ezért is található oly sok növény az emberek közvetlen közelében. Kicsit még visszaugorva az időben már az ókori rómaiak körében is ismert volt, ahol elsősorban a nők használták szépítkezés céljából, ugyanis lilás-fekete bogyói kiváló festékanyaggal bírtak a hajszínezéshez. De a viktoriánus korban is közkedvelt volt, ahol például krémekhez keverték az áztatás során nyert bodzavirág-esszenciát és arctisztításra használták fel azt. Kozmetikai hatása mellett, mint gyógynövény is hamar népszerű lett és rájöttek arra is, hogy a gasztronómiában is kiválóan megállja a helyét.

A bodzáról nekünk is először a Nagyi édes, illatos bodzaszörpje jutott eszünkbe, amely ízvilágot nagyon nehéz a mai széles bodzaszörp kínálatban megtalálni. De aztán megütötte a szemünket a Spájz Szörp hirdetése, amelyben azt mondják, hogy az ő bodzaszörpjük még a Nagymama titkos receptes könyvéből készül. Gondoltuk, teszünk egy próbát és rendeltünk gyorsan két üveggel a webshopjukból. Szerencsére nem kellett sokat várni és 2 nap múlva már kóstolhattunk is. Kíváncsian bontottuk a nagyon trendi, csatos üveges Spájz bodzaszörpöket és készítettük a szörpitalt az ajánlásnak megfelelően. Az első korty után mindannyiunknak elakadt a szava. Pont az volt, amit oly rég kerestünk, és amelyre már nagyon régen vágytunk, amikor 1-1 vendéglátóhelyen bodzaszörpöt rendeltünk. Semmi mű íz, csak a színtiszta bodzavirág illatos zamata némi citrusos beütéssel. Mint később megtudtuk, a Spájz Szörp egy hazai család vállalkozás, akik már 2013 óta készítenek kimagasló minőségű szörpöket Keszthelyen.

A sikerük titka nem bonyolult, minden termékük kizárólag gyümölcs, vagy fűszernövény felhasználásával készül, nem használnak semmilyen szín-, vagy ízfokozót azok helyettesítésére. Csak a legjobb és legszebb alapanyagokat dolgozzák fel, amiknek jelentős részét saját birtokukon, Holládon termesztik. A tavaszi, nyári szüretek a családi összejövetelek legjobb pillanatai, amikor kicsik és nagyon közösen veszik ki részüket a munkából. A gondos válogatás után pedig megtörténik az, ami minden bodzavirág álma, Spájz Bodzaszörp készül belőle. A készítők szerint az igazi titok a készítés ezen a pontján van, de ennél többet sajnos nem árultak el.

Ha ti is szívesen megkóstolnátok a Spájz Bodzaszörpöt, vagy bármelyik másik azt a széles választékból, akkor látogassatok el a webshopjukba (www.spajzszorp.hu) és kövessétek őket a közösségi oldalakon, hogy első kézből értesüljetek az újdonságokról, akciókról. Nem fogtok csalódni!

Kapcsolódó cikkek

7  dolog, amit nézz meg egy whiskysüvegen vásárláskor!

7 dolog, amit nézz meg egy whiskysüvegen vásárláskor!

Amikor whiskyt vásárolsz, mindenképpen nézd meg alaposan az üveget. Mutatjuk, hogy mire is figyelj oda.

Tavaszi öko nagytakarítás a tudatosság jegyében

Tavaszi öko nagytakarítás a tudatosság jegyében

Már dédanyáink idejében is tökéletes tisztaság uralkodott mindenütt, pedig akkor még a vegyszermentes házi praktikákat használták és azt osztották meg egymás között

A modern nappali elengedhetetlen kelléke a kényelmes ülőgarnitúra

A modern nappali elengedhetetlen kelléke a kényelmes ülőgarnitúra

Egy új kanapé vásárlása néha nagyon nehéz küldetésnek tűnik, hiszen a rengeteg szín és forma között nem könnyű eligazodni.