Ezzel a kiegészítővel nem nyúlhatsz mellé

Egy stílusos megjelenéssel többet nyerhetünk, mint gondolnánk. Ezért valóban fontos, hogy a megfelelő darabokat válogassuk össze, főként ha egy fontos eseményről van szó.
Ezzel a kiegészítővel nem nyúlhatsz mellé

Egy stílusos megjelenéssel többet nyerhetünk, mint gondolnánk. Ezért valóban fontos, hogy a megfelelő darabokat válogassuk össze, főként ha egy fontos eseményről van szó.

Nem véletlen, hogy Oscar Wilde egyszer a következőt mondta: „A jól megkötött nyakkendő az első komoly lépés egy férfi életében.” Ez valóban örök érvényű és igaz kijelentés, hiszen rendkívül elegánssá varázsolhat mindenkit a jól kiválasztott kiegészítő. Azonban nem mindegy, hogyan viseljük ezt a remek ruhadarabot, hiszen sajnos sok esetben láthatunk egészen rosszul kivitelezett megoldásokat, amelyek a teljes összképet csorbítják. Ezért tehát érdemes betartani a nyakkendő viselésével kapcsolatos néhány aranyszabályt, amelyeket már a vásárlás előtt fontos észben tartani.

Az alábbi aranyszabályok segítenek a megfelelő nyakkendő beszerzésében:

  1. Rendesen húzd meg a nyakkendőt! A cél, hogy ne legyen túl laza, de semmiképp se szorítson!

  2. Ha a nyakkendő viselése mellett döntesz, mindenképpen gombold be az inged legfelső gombját is.

  3. Figyelj oda, hogy ne lógjon ki az ing gallérja alól.

  4. Fontos odafigyelni arra is, hogy pontosan a nadrág derekáig érjen a nyakkendő. Amennyiben övet is használsz, akkor az övcsatig.

  5. Ugyanakkora legyen a szélesség tekintetében, mint a zakó hajtókájának szélessége.

  6. Ismerd meg az anyagokat és a minőséget. Természetesen a legelegánsabbnak a selyem nyakkendő számít, de például egy szabadban zajló rendezvényre a természetesebb hatású gyapjúból készült darab is megfelelő lehet.

  7. Az utolsó fontos lépés a színek és a minták elsajátítása. A nyakkendő minták és színek tekintetében nagyobb szabadságot enged meg, mint egy ing, ami által feldobhatod az öltönyödet. Hordj sötétebb színeket és különböző mintákat, ellenben kerüld a világos vagy a pasztell árnyalatokat. A színek tekintetében még annyit érdemes megjegyezni, hogy ne legyen ugyanolyan színárnyalatú a nyakkendőd, mint az inged. A minták tekintetében pedig elmondható, hogy a stílusod alapján érdemes kiválasztani azokat a darabokat, amelyek leginkább illenek megjelenésedhez és személyiségedhez egyaránt.

Kapcsolódó cikkek

Női divat

Serken a tavasz, ébred a nő

Tavasszal mindenki szeret kicsit megújulni, még az öltözködés terén is.

Legyen jó bőr a pénztárca is

Legyen jó bőr a pénztárca is

Pénztárcát is adhatunk ajándékba. Miért vegyünk bőrből készült pénztárcát?