A színek hatása az egészségünkre

A színeknek ereje van. A gyerekek is a legtöbbször az élénk színekhez nyúlnak, amikor kifestőznek vagy rajzolnak. Tudat alatt is érzik a színek pozitív hatását, így nem meglepő, ha piros házat, vagy zöld kisautót rajzolnak. A színes kifestők használatával teljesen ránk van bízva, hogy milyen színek segítségével állítunk össze egy kreatív alkotást, egy képet, egy festményt. Ha vágyunk az ellazulásra és a nyugalomra, megmutatjuk, milyen színekből állítsuk össze az alkotásunkat.
A színek hatása az egészségünkre

Az élénk színek vidámmá varázsolnak

A színek hatással vannak a lelkivilágunkra, az érzelmeinkre és még az egészségi állapotunkra is. Mint ahogyan a kreatív tevékenységek is. Egy-egy hobbi sokat segíthet a napi stressz levezetésében és a lelkiállapotunk javításában. Különösen érvényes ez, ha stresszes munkát végzünk, vagy valamilyen életesemény zökkentett ki bennünket a nyugalmunkból.

Nem csak a kreatív hobbiknak vannak tehát pozitív hatásai, hanem a színeknek is ereje van. Ha a számos kifestő segítségével szeretnénk egy remek tájképet vagy állatos képet alkotni, mutatjuk, hogy milyen színeket használjunk annak érdekében, hogy pozitívabban álljunk a mindennapi dolgokhoz, hogy érzelmileg kiegyensúlyozottak maradjunk, és hogy csökkenjen a stressz szintünk.

Az egyedi számfestő segítségével sokféle kép elkészítésére van lehetőségünk. Készíthetünk színes tigrist, tábortüzet, kék kolibrit, virágzó faágakat, szerelmes fákat, hipszter oroszlánt. De milyen színeket válasszunk, hogy végre kicsit megnyugodjunk? A színek pszichológiai ereje vitathatatlan. Sokan gondolják azt, hogy a kék színtől depressziósok leszünk, pedig épp ellenkezőleg. Ez a nyugalom színe, hiszen remek stresszoldó hatással rendelkezik. Még meditáció közben is választhatjuk ezt a színt, de akkor is nyúlhatunk ehhez a színhez, ha éppen kifestőzünk.

A narancssárga az egyik legszebb szín, hiszen a nyarat és a meleget idézi. Sokaknak nem csak a napfény, hanem a tábortűz is eszébe jut erről a színről. Ez a szín igazi boldogságot csempészhet az életünkbe és több tanulmány szerint, még egyes betegségek gyógyítására is alkalmas.

Ha csak nehezen alszunk el, akkor a lila szín és annak árnyalati lehetnek a segítségünkre. A lila szín kifejezetten a stresszes és állandóan ideges emberek színe, hiszen stimulálja az érzelmeket és a pozitív érzelmeket hozza felszínre. Az álmatlanságban szenvedő emberek színe is lehet, hiszen csökkenteni az alvási problémákat, mint például éjszakai felébredés, elalvási nehézség.

A citromsárga is a nyarat idézi, vidámságot sugall, és az idegrendszerre gyakorol pozitív hatást. Az egyik legmegnyugtatóbb szín nem más, mint a zöld, legyen szó sötét és világos árnyalatairól. Nem csak a stresszt és a fáradtságot, de a depresszió tüneteit is csökkenti. A színes kifestők és a megfelelő színek alkalmazása tehát sokat segíthet a stressz oldásában és a jókedv megteremtésében.

Kapcsolódó cikkek

Pilates: az egészségmegőrzés és a testi jólét kulcsa

Pilates: az egészségmegőrzés és a testi jólét kulcsa

Összeszedtük, mi mindent érdemes tudni erről az egyedi mozgásformáról.

Miért éri meg házhoz rendelni az egészséges ételeket?

Miért éri meg házhoz rendelni az egészséges ételeket?

A Fitfoodwaynél vega, low carb és izomépítő lehetőséget is találsz

Néhány egyszerű lépésben csökkenthető a húsfogyasztás

Néhány egyszerű lépés, hogy csökkenteni tudd a húsfogyasztásodat

Több oka is lehet, hogy visszafognád a húsfogyasztásodat. Környezettudatosság, egészségügyi megfontolás, vagy csak a spórolás gondolata indított el az úton, nem számít, menni fog.