Rizsvíz: a természetes beauty trükk

A Távol-Keleti országok egyik leglényegesebb tápláléka, de ma már az egész világon fontos élelmiszer a rizs. Mostanra azonban már nem csak fogyasztásra használják, hiszen a rizs egy természetes és egészséges beauty termék is egyben. Többek között a haj és fejbőr ápolására is alkalmas.
Ápold a fejbőröd rizsvízzel.

A rizs elsősorban étkezés szempontjából fontos a számunkra, azonban mára igen elterjedt formája, hogy vizét a szépségápolásban is használják.

A rizsvíz többek között irritált bőrre, égési sérülésekre illetve arcbőr tisztítására is alkalmas, de elterjedt beauty trendként már a fejbőrre, hajra is használhatjuk, hiszen jó hatással van rá.

A rizsvízben egyebek mellett szénhidrát, fehérje és vitaminok is találhatóak, ezek pedig kiváló hatással vannak a haj egészségére.

Rizsvíz hajápolásra:

Először a szennyeződések eltávolítása miatt öblítsük át a rizst tiszta vízben. Ezután nincs más dolgunk, mint a rizst egy bögrében kiáztatjuk, és az így kapott vizet leszűrjük egy másik bögrébe. Ha túl tejes állagúnak tartjuk a rizsvizet, adhatunk hozzá egy kis tiszta vizet. Ezután pedig kezdődhet a haj tisztítása.

Mielőtt abbahagynánk a hajmosást, öblítsük át a rizsvízzel hajunkat. Ezt gyengéden a fejbőrbe masszírozva hagyjuk hatni néhány percig, ezután pedig alaposan öblítsük le tiszta vízzel.

Egy héten egyszer vagy kétszer alkalmazva ezt a módszert kiváló hatást érhetünk el, hiszen hajunk garantáltan meg fogja köszönni ezt a vitaminbombát.

A rizsvizet légmentesen lezárva, egy hétig tárolhatjuk a hűtőben.

Kapcsolódó cikkek

Pilates: az egészségmegőrzés és a testi jólét kulcsa

Pilates: az egészségmegőrzés és a testi jólét kulcsa

Összeszedtük, mi mindent érdemes tudni erről az egyedi mozgásformáról.

Az énidő fontossága

Az énidő fontossága

Az énidő kifejezés manapság nagyon elterjedt, szinte bármilyen téma kapcsán felmerülhet.

Fogfehérítés: mit tegyél és mi az, amit semmiképpen?

Fogfehérítés: mit tegyél és mi az, amit semmiképpen?

Otthon is fehéríthetjük a fogainkat, de nem mindegy, hogy mivel tesszük.