Mi a különbség az eljegyzési és a karikagyűrű között?

Néhány szerelmespár számára nem világos az eljegyzési és a karikagyűrű közötti különbség. Akik pedig a jelentéssel tisztában vannak, gyakran a viselés kapcsán bizonytalanodnak el. Ez nem csoda, hiszen különféle szokások léteznek, és a történelem során is változott ezen ékszerek szerepe. Bármelyik csoportba tartozol, most segítünk eligazodni ebben a két kategóriában. Így az ékszerboltban tudni fogod, pontosan mit is keresel.
Mi a különbség az eljegyzési és a karikagyűrű között?

A karika- és eljegyzési gyűrűk üzenete

Vessünk egy pillantást a két ékszer közötti különbségre, valamint a kivételes esetekre!

Az eljegyzési gyűrű

Az eljegyzési gyűrű az az ékszer, mellyel a pár férfi tagja feleségül kéri a hölgyet. Általában egy kisebb vagy nagyobb drágakövet foglal be. Természetesen vannak feltűnőbb és visszafogottabb darabok.A karikagyűrű

Miután a leendő menyasszony igent mondott a lánykérésre, kezdetét veszi az esküvői készülődés. Ennek egyik nagy pillanata a karikagyűrű kiválasztása. Különlegessége, hogy a menyasszony és a vőlegény közösen választják. Hagyományosan egyforma a pár két tagjának ékszere, manapság viszont gyakran van egy kis eltérés a kettő között. Általában a hölgy gyűrűje díszesebb.

Lánykérés karikagyűrűvel?

Amennyiben úgy érzed, tisztában vagy a jelentésekkel, jöjjön egy kis csavar a történetben! Bizonyos népek történelmében, például hazánkban is szokás karikagyűrűvel megkérni a hölgy kezét. Ez esetben is kaphat mellé ajándékba egy köves ékszert, melyet kísérőgyűrűnek hívunk.

Hol viseljük az eljegyzési- és karikagyűrűt?

A történelemben nagyon sokáig az eljegyzési gyűrűt bármelyik ujján hordhatta a menyasszony. Később azonban minden ujjnak elkezdtek külön szerepet tulajdonítani. Azt tartották, hogy a negyedik ujj közvetlenebb kapcsolatban van a szívvel, ezért ez lett a gyűrűsujj.

A modern korban, mikor csodálatos eljegyzési gyűrűk és karikagyűrűk webáruházból is beszerezhetők, nem mindig tudjuk ékszerésztől megkérdezni a viselési szabályokat. Segítünk! A köves eljegyzési gyűrűt az esküvő előtt a bal kéz gyűrű ujján szokás viselni. Az esküvő után a karikagyűrű a jobb kéz gyűrűsujjára kerül. Az eljegyzési gyűrű pedig a jobb kéz középső ujján foglal helyet.

Összefoglalva: Mind az eljegyzési, mind a karikagyűrű a szerelmet jelenti, de más-más céllal kerülnek a házasulandók ujjára. Viselésükre íratlan szabályok vannak, melyek egyéni igények szerint akár figyelmen kívül is hagyhatók.

Kapcsolódó cikkek

A beltéri esküvői fotós helyszínek vonzereje

A beltéri esküvői fotós helyszínek vonzereje

Az esküvőre készülő fiatal párok túlnyomó többsége kültéri esküvői fotós helyszínre tervezi a kreatív esküvői fotózását, így számukra a beltéri esküvői fotós helyszínek amolyan tartalék lehetőségként vannak számon tartva, rossz időjárás esetére.

A legkedveltebb karikagyűrű stílusok

A legkedveltebb karikagyűrű stílusok

Összegyűjtöttük a legkedveltebb karikagyűrű stílusokat, hogy komplettebb képet kaphassunk az elérhető kínálatról ezen a téren.

Mi a különbség az eljegyzési és a karikagyűrű között?

Mi a különbség az eljegyzési és a karikagyűrű között?

Webáruházból vagy ékszerboltból csodálatos eljegyzési és karikagyűrűket vásárolhatunk. De mi a különbség funkciójuk és viselésük között? Itt megtudhatod!