Csak 60 fok feletti mosásnál pusztulnak el a baktériumok

A mosógép ideális élőhely a baktériumok számára, ezért legalább havonta egyszer vagy kétszer futtasson végig egy 60 fokos programot. Így a magasabb hőfok a kórokozó mikroorganizmusokat megbízhatóan elpusztítja.
Csak 60 fok feletti mosásnál pusztulnak el a baktériumok

Általános szabály, hogy a mosógépen keresztül történő fertőzés valószínűsége viszonylag alacsony, ezért ép immunrendszerrel rendelkező egészséges embereknek nem kell túlzásba vinniük a baktériumok elleni küzdelmet. Ám ha a háztartásban van gyengébb immunrendszerrel rendelkező személy - például csecsemő, idősek, terhes nő vagy immunhiányos emberek – vagy ha felütötte valami fertőző betegség a fejét - például hasmenés vagy lábgomba -, akkor jobb megelőzni a bajt.

Ilyen esetekben a szakember a színes vagy fehér programot 60 fokon, valamint fehérítős mosóPORt javasolja, tehát nem a folyékony mosószert. A fertőtlenítős öblítés program nem alkalmas a baktériumok elleni küzdelemre, mert tehetetlenek bizonyos kórokozókkal, például a bélbaktériumokkal szemben. Az öko-mosási (eco, gazdaságos) program szintén nem megfelelő megoldás ilyen esetekben, mivel a gyakorlatban a tényleges hőmérséklet alacsonyabb, mint 60 fok. Bár a gyártók ezt hosszabb futási idővel kompenzálják, a kórokozókra többnyire nem hatnak.

Kapcsolódó cikkek

Festmények, melyek minden falszínhez passzolnak

Egy szép festmény minden falat érdekesebbé tesz

Egy egyszínű festmény is képes hatással lenni az emberre.

Kis lakás berendezése helytakarékosan

Kis lakás berendezése helytakarékosan

A kis lakások berendezése nem egyszerű, tippjeink segítségével azonban szinte gyerekjáték!