Hotel Silverine Lake Resort**** - Balatonfüred szívében

Ha a Balaton szóba kerül, akkor megkerülhetetlen Balatonfüred és a város egyik legjobb hotele, a Hotel Silverine Lake Resort****.
Hotel Silverine Lake Resort**** - szálloda Balatonfüreden

Balatonfüred régi ”motoros” a szállás adásban, a terület már az őskortól lakott, igazán ”felkapott” a hellyé a rómaik alatt vált. Az első hivatalos szálláshelyét 1730 körül nyitották, a savanyúvizes gyógyfürdőnél. Ennél jóval többet nyújt a Hotel Silverine Lake Resort ****.

Az apró, talajon élő fürjekről nevet kapó település egyik legjobb fekvéssel rendelkező szállodája a Hotel Silverine Lake Resort****. A fekvés ezért lett hangsúlyozva, mert ideális helyen található a négycsillagos szálloda: a Portunus étteremből és a hotel legtöbb szobájából is látni a közelben lévő vitorlás kikötőt. Nem beszélve a nyári szezonban nyitva tartó - a part mentén lévő - bárról. Ez a pompás elhelyezkedés megadja a Hotel Silverine Lake Resort **** alaphangulatát.

Ha egy kicsit elkezdünk eltávolodni a négycsillagos szállodától, akkor elég gyorsan Balatonfüred szívében találjuk magunkat. Kezdésnek ott a parton lévő hatalmas felirat, ami előtt ”kötelező” fotózkodni. A hely varázsát a Balaton, a mediterrán jellegű klíma és a gyógyvíz adja. Ide könnyű kötni a közeli Tagore sétányt és a szívkórházat. A közelükben található az Anna bálnak helyet adó épület, amelyben 1825 óta rendezik, a már nem csak Magyarországon ismert és népszerű bált. A másik hasonlóan régmúltban indult tevékenység a vitorlázás. 1884-ben, Balatonfüreden alakult meg az első vitorlás egylet, az első tó kerülő Kék szalag vitorlás versenyt pedig 1934-ben rendezték.

Miután a Hotel Silverine Lake Resort-nak**** helyet adó Balatonfüredet alaposan körbe jártuk, érdemes a négycsillagos szállodáról is pár szót ejteni. A hotelben hatféle szoba érhető el. A belépő szintet a Standard jelenti, amely 21 négyzetméteres. A lapos televízió, a légkondicionálás, a minibár, a bekészített fürdőszoba és az ingyenes vezeték-nélküli internet alaptartozéka nem csak a Standard szobának, hanem mindegyiknek.

A szobákból a legjobb a Panorámás Lakosztály, ez 65 négyzetméteres, dupla hálószobás lakosztály, amelynek ablakai és erkélye a Balatonra néznek.

A szálloda különben komoly wellness részleggel is rendelkezik, ahol nem csak medencék állnak a vendégek rendelkezésére, hanem többféle szauna, masszázs és szépség kezelések is.

Árak és szállásfoglalás itt!

Balatonfüredi szállások itt!

További balatoni szállások itt!

Kapcsolódó cikkek

Balaton Sound közeli szállások 2021-ben: ezek közül érdemes válogatni

Balaton Sound közeli szállások: ezek közül érdemes válogatni

A cikkben a Balaton Sound közeli szállásokat mutatjuk be.

Érdekességek a jég világából - Kézműves jégkocka készül Budapesten

Érdekességek a jég világából - Kézműves jégkocka készül Budapesten

Nagyon sok olyan szakma létezik a világon, amelyről talán még nem is hallottunk. Ilyen a jegesember is.

Casanova - a hírhedt nőcsábász szenvedélyes szerelme - Casanova film - Az utolsó szerelem

Casanova - Az utolsó szerelem

A cikkben a Casanova - Az utolsó szerelem című mozifilmről tudhatsz meg részleteket.