5 történelmi hotel Londonban

Sok év nyelviskolai angol után kiruccannál a britekhez? Ha Londonban jársz, megszállhatsz a történelmi hotelek valamelyikében. Cikkünkben 5 ilyet mutatunk.
5 történelmi hotel Londonban

1. Claridge

Hivatalosan 1856-tól működik ezen a néven, de korábban is szálláshely volt a területen. Több érdekesség fűződik hozzá:

· Itt található London legrégebbi – ma is emberi erővel működő – liftje.

· A II. világháború alatt több külföldi uralkodó itt talált menedéket.

· Itt született egy jugoszláv herceg.

· Maga Churchill is lakott itt ideiglenesen.

Ez kétségkívül olyan hely, melyről érdemes többet olvasni. Az online angol források böngészése több év nyelviskolában angol tanulás után nem okozhat gondot.

2. Brown’s

11 történelmi sorház alkotja ezt a szállást. Kezdetben Byron korábbi inasa vezette. Innen történt a főváros első telefonhívása, s számos híres író szállt meg itt. A teljesség igénye nélkül: Oscar Wilde, Robert Louis Stevenson, Bram Stoker és Arthur Conan Doyle.

3. The Langham

London első valódi, erre a célra épült „grand hotele” 1865-re készült el. A korban ez volt a legnagyobb szálláshely, s számos elektronikai újítással büszkélkedhetett.

Eleganciájában és pompájában ma is átélhetjük a 19. század varázsát, de természetesen modern szolgáltatásokkal kiegészítve.

4. St Pancras Reneszánsz Hotel

1865 után építette egy vasúttársaság. A cél a sok férőhely biztosítása volt, elegáns környezetben. 300 ágyasra rendezték be, minden szobában kandallóval, csodás belső díszítéssel.

Az 1930-as évektől sajnos vasúti irodáknak használták, de 2011-től úra fogadja a vendégeket. A felújított épületben bálterem, 2 bár, 2 étterem, 20 tárgyalószoba és szabadidőközpont is található.

5. Savoy Hotel

Nagy-Britannia első luxusszállodájának tartják. 1889-ben nyitott, s ekkor már elektromos liftek és világítás, valamint hideg-meleg folyóvíz kényeztette itt a vendégeket. Néhány további érdekesség:

· Már az 1800-as évek végén megnyitott az American Bar a szállodában. Itt amerikai típusú koktélokat szolgáltak fel. Ma is működik.

· Pletykák szerint itt láttak először hölgyet nyíltan dohányozni, méghozzá egy bárónét.

· 100. évfordulójára egy kertész külön rózsafajt nevezett el az épületről.

Összefoglalva: Londonban rengeteg hotel története a 19. századra nyúlik vissza. Ezekhez érdekes sztorik fűződnek, ráadásul hangulatuk is különleges. Érdemes kipróbálni némelyiket, ha a briteknél jársz.

Kapcsolódó cikkek

A legjobb úticél, ha egyedül akarsz útnak indulni

A legjobb úticél, ha egyedül akarsz útnak indulni

Egyedül fedeznéd fel a világot? Látogass el Tenerifére, ahol mindig kellemes időjárás vár téged, ahol rengeteg lehetőséged van kikapcsolódni.

A nyilvános wifi hálózat veszélyei

Néhány szabály, amit érdemes betartani, ha nyilvános wifit használsz

Érdemes odafigyelni bizonyos dolgokra, ha nyilvános hálozatokhoz csatlakozunk, ezek ugyanis közel sem annyira biztonságosak, mint elsőre gondolnánk.