Mexikó

Mexikó, a hétköznapi rúdtáncosok és cuki csivavák országa.
Mexikó - érdekességek - csivava, tortilla, tequila, rúdtánc fesztivál

Mexikói zászló
A mexikói zászló a zöld-fehér-vörös színekből áll. A zöld a Spanyolországtól való függetlenséget ábrázolja, vagy a reményt, a fehér a vallást vagy a katolikus egyházat, a vörös a mexikói függetlenséget kivívó hősök egységét. A zászló közepe a Tenochtitlán alapítására utal, az volt az aztékok fővárosa, 1325-ben alapították, a mai főváros, Mexikóváros helyén.

Urban Pole Dance Day
Minden évben júniusban ünneplik. Ekkor ezernyi aktív rúdtáncos lepi el az utcákat, és utcatáblákon, játszótereken, buszokon mutatják be a sportágat.

Csivava
Ez a kutyafajta Paris Hiltonnak is köszönheti az ismertségét, Tinkerbell névre hallgató csivijét élő ékszerként használta. Chihuahua egy állam Mexikóban, fővárosát is így hívják. Picike kutya: 22 cm-es vállszélesség, 3kg. A csivavák a techichi kutyafajta (akit régen áldozati kutyának használtak) leszármazottai.

Speedy Gonzalez
A leggyorsabb egér Mexikóban az 1955-ben született rajzfilmhős, Speedy Gonzales.

Mexikói repülőtér
2015-ben megkezdték a mexikóvárosi repülőtér felújítását, Norman Foster tervei alapján. 50 évig fognak építkezni. 120 millió utast tud majd kiszolgálni az új repülőtér, négyszer annyit, mint a mai.

Mexikói nyaralás
Mexikó legjobb hoteljei a Riviera Maya -n találhatók, illetve a Yucatán-félsziget belső részén. Yucatán az agávénak (növény, spárgaféle) köszönheti felemelkedését, a 19. században. Szizálkender készül ugyanis belőle. Manapság is sok hacienda van, bár párat közülük már hotellé alakítottak át, megőrizve a gyarmatosítás korának hangulatát.

Merida városától délre található a gyönyörű Hacienda Temozon. Nem csak 48 méteres medencéje miatt jó választás, hanem mert egy jelentős maja város-maradvány, Uxmal is a közelében található.

Tortilla
A mexikóiak nemzeti étele, naponta kerül az asztalra. A kukorica már az i.e. 4. században fő tápláléknak számított itt. Kolumbusz Kristóf hozta be Európába. Ma a gabonafélék közül kukoricából termesztenek a legtöbbet a világon. Amióta az USA felfedezte bioetonol célokra, a benzin alternatívájaként, igencsak felment az ára. Emiatt volt is 2007-ben egy tortilla-forradalom, tömegek mentek az utcára.

Tequila
Évente 261 millió liter tequilát állítanak elő a mexikóiak. Csak azok az agavé italok nevezhetők tequilának, amik Tequila város körüli régióból származnak. 70%-át exportra termelik. 900 különféle tequila márka van. 16. század óta állítják elő.

Michelada
A michelada egy mexikói ital. Sörből, zöldcitromléből, sóból, fűszerekből áll. Ezt szokták inni a mexikóiak egy átbulizott éjszaka után, mert állítólag jó fejfájásra.

Mexikói szállások

Utasbiztosítás ajánlott Mexikóba

Kapcsolódó cikkek

Párizsi kikapcsolódás Mickey egérrel és barátaival - Eurodisney - Disneyland

Párizsi kikapcsolódás Mickey egérrel és barátaival

Az ember azt hinné, általános iskola közepe felé kinövi ezt, de Disneyland korra való tekintet nélkül gyűjti rajongóit.

A nyilvános wifi hálózat veszélyei

Néhány szabály, amit érdemes betartani, ha nyilvános wifit használsz

Érdemes odafigyelni bizonyos dolgokra, ha nyilvános hálozatokhoz csatlakozunk, ezek ugyanis közel sem annyira biztonságosak, mint elsőre gondolnánk.

Hotel Silverine Lake Resort**** - szálloda Balatonfüreden

Hotel Silverine Lake Resort**** - Balatonfüred szívében

Balatonfüred szívében van egy csodálatos négycsillagos szálloda. A neve, Hotel Silverine Lake Resort.