Ezeket tedd a bolygónkért! | Nyári gyerektábor

A Föld napját 1970, Magyarországon pedig 1990 óta ünnepeljük.
Ezeket tedd a bolygónkért! | Április 22. a Föld napja 2024 | Nyári gyerektábor 2024 | Tábor 2024 | Bentlakásos tábor 2024 | Ottalvós tábor 2024

A Föld napját 1970, Magyarországon pedig 1990 óta ünnepeljük. cikkek sokasága fog megemlékezni arról, hogy nagy a baj, és ezért elsősorban mi, emberek vagyunk a felelősek. Hogy mi az, ami változáshoz vezetne? Ha szövegelés helyett cselekednénk. Álljon itt néhány ötlet, mit tehetünk azért, hogy ne egyetlen napon tartsuk fontosnak bolygónk jóllétét, hanem minden nap a Föld napja lehessen. Fontos: akármennyi idős vagy, nem késő elkezdeni a cselekvést.

– Próbálj meg műanyagok nélkül élni! Mindig legyen nálad újrahasznosítható, összehajtogatható táska, és látogass meg csomagolásmentes boltokat, illetve válassz papírból és újrahasznosított anyagokból készülő termékeket.

– Változtasd zölddé környezetedet! Ültess fát, virágot, és ha teheted, termessz a családodnak zöldséget, fűszereket. Nem kell hozzá más, csak néhány palánta vagy vetőmag, napfény, víz és türelem.

– Gyűjtsd szelektíven a szemetet; erre már egy óvodás is képes. Egyébként pedig próbálj minél kevesebb szemetet termelni.

– Komposztálj! A szerves hulladék komposztálása tápanyagban gazdag földet eredményez, nemhiába hívják barna aranynak. Az ideális keverék: 75 százalék zöld (zöldség, gyümölcs, fű) és 25 százalék barna hulladék (gallyak, forgács, mulcs).

– Válts környezetbarát termékekre! Íme néhány tipp: natúr szappan, mosószóda, ecet – no és újságpapírral dörzsölve csillogni fognak az ablakok is.

– Használd a tömegközlekedést! Bizonyára láttad már, hogy sokszor egyedül ülnek az emberek az autóikban, holott az egész család elférne a járműben. Nem azt mondjuk, hogy ugorj be egy ismeretlen kocsijába, de próbálj meg környezetbarátabban közlekedni, ha pedig egyedül jársz-kelsz a városban, sétálj, bringázz, vagy pattanj fel egy buszra.

– Fogyassz kevesebb állati terméket! Ez jó az állatoknak, a te egészségednek és a földnek is.

Ha szívesen hallanál többet ezekről a témákról, akár azért, mert most kezdesz el ismerkedni a zero waste témakörével, vagy mert fekete öves természetvédő vagy, és nem múltál még el 18 éves, akkor ajánlunk egy tuti nyári programot számodra: a PEOPLE TEAM 1991 óta minden évben – tehát idén is – megrendezi a magyarországi "táborok táborát", a 7–17 évesek táborfesztiválját.

A KUTATÓK + KALANDOROK szekcióban elsősorban a zöld táborban (kattints ide a részletekért) lesz a helyed. Interaktív foglalkozások, állatok, földrészek, csillagvizsgálás és jó társak – kerülj közelebb az anyaföldhöz a következő turnus valamelyikén.

Kapcsolódó cikkek

Szelektív hulladékgyűjtés, szemét szelektálás - 3 hiba, amit mindenki elkövet szelektív hulladékgyűjtésnél

A 3 legnagyobb hiba, amit elkövethetsz a szelektív hulladékgyűjtésnél

A szelektív hulladékgyűjtés bolygónk megmentése miatt fontos. Azonban nem mindegy, hogyan teszed.

ÖKO takarítás - 4 egyszerű lépés az egészségesebb otthonért

ÖKO takarítás - 4 egyszerű lépés az egészségesebb otthonért

Bár a reklámok azt próbálják elhitetni velünk, hogy a háztartásnak steril tisztának kell lennie, és minden baktériumot és vírust el kell pusztítani, az orvosok véleménye egészen más.

Szennyezik a vizet a golflabdák

50 000 golflabdát halásztak ki a tengerből

Sokan szeretnek golfozni, azonban még a golflabdák is károsan hatnak a környezetünkre.