A modern nappali elengedhetetlen kelléke a kényelmes ülőgarnitúra

Általánosan elmondható, hogy a formális lakberendezés egyre inkább eltűnik a süllyesztőben, hogy helyette a kényelemre és praktikusságra, illetve az önkifejezésre törekvő trendek lépjenek porondra. Éppen ezért a nappalink berendezésekor is az az elsődleges, hogy olyan ülőgarnitúrát találjunk, amire jóérzés ráülni, amibe bele tudunk süppedni. Persze az igények egyénenként változnak, de az irány egyértelmű.
A modern nappali elengedhetetlen kelléke a kényelmes ülőgarnitúra

Így legyen szó az lágyan ívelt, néhol kiszámíthatatlan organikus formájú kanapékról, vagy a merev, indusztriális vonalvezetésű darabokról, nem hibázhatunk, ha számunkra megfelel. Tervezéskor vegyük figyelembe, hány ember használja majd a bútort, hiszen például a moduláris kanapék, amik általában L formában elérhetőek, sok ember számára biztosítanak helyet, ráadásul szabadon illeszthetőek gyakorlatilag bármilyen térbe, de két ember számára lehet, hogy elég egy klasszikus kétszemélyes kanapé és fotel kombináció is.

Az ülőgarnitúra színeinek tekintetében a természetközeli a befutó, így a földszínek, a zöldek, a sötét mohazöld, a lágy barnák, a rozsda és bézs is megjelenik, de éppígy az ég kékje, a tengerek sötétkékje is. A szürke az új fekete, az élénk rózsaszín pedig egy szavak nélkül megfogalmazott kiáltvány, ami lakásunk ékszere lehet. Ha szeretnénk kicsit élénkebb tónusokkal is játszani, fűszerezzük meg otthonunkat az élénk paprikapirossal és az aranyló sárgákkal. És ne feledjük, ha vidám színeket választunk, azzal sokat tehetünk azért, hogy hangulatunk is jobb legyen, hiszen egy-egy harsányabb darabra mindig felkapjuk majd a fejünket, és jó érzéssel tölt majd el a jelenléte.


Még mielőtt újra összezavarodnánk a bőségtől, jó ha tudjuk: az eklektikus, a luxus, a retró, a minimalista és a fenntarthatóságot szem előtt tartó irány is divatos, nekünk az a feladatunk, hogy eldöntsük, mi számunkra mi a fontos, mi illik otthonunkba és hozzánk. A formatervezés időtállósága vagy egyszerűen csak a nosztalgia tehet róla, de az antik és a vintage népszerűbb, mint valaha, amiket a mintás huzatokkal, drapériákkal tudunk személyre szabni.

Kapcsolódó cikkek

A költöztető cég felbérlésének előnyei és hátrányai

A költöztető cég felbérlésének előnyei és hátrányai

Nehéz megválaszolni azt a kérdést, hogy profi költöztető céget bízzunk meg, vagy csináljuk magunk.

Kertészkedés februárban: Ezeket a zöldségeket vetheted!

Kertészkedés: Ezeket a zöldségeket vetheted!

Ha a talaj állapota megfelelő, nem fagyott, és nincs is felázva sem.

7  dolog, amit nézz meg egy whiskysüvegen vásárláskor!

7 dolog, amit nézz meg egy whiskysüvegen vásárláskor!

Amikor whiskyt vásárolsz, mindenképpen nézd meg alaposan az üveget. Mutatjuk, hogy mire is figyelj oda.