Ha nyaralás, akkor Balatonfüred!

Balatonfüred, a Balaton északi partján, lankás dombok által körülölelt kisváros. Balatonfüredet vasúton, vízen és országúton meg lehet közelíteni. A városba érve, először a csodálatosan szép táj kelti fel az érdeklődésünket, hiszen északon a hegyek, délen pedig a tó öleli körül a várost, aztán nem győzünk a sok-sok látnivalóban is gyönyörködni. Balatonfüred 1971-ben gyógyüdülőváros lett, 1987-től pedig a Szőlő és a Bor Nemzetközi városa.
Ha nyaralás, akkor Balatonfüred!

Balatonfüredi Bringa - és Kalandpark

A 71-es úton, Tihany felé haladva Balatonfüred határában nyílt meg a Bringa- és Kalandpark. A területen van 17 méteres mászótorony, 144 akadályból álló pálya és erdei ügyességi pálya is. Bringasulit is létrehoztak, mégpedig kifejezetten a gyerekek számára. A helyszínen biciklibérlésre is van lehetőség.

A Balaton-part elmaradhatatlan kellékei, az ugrálóvár és a trambulin is megtalálható a kalandparkban. Aki a nyugodtabb kikapcsolódás híve, az íjászatot próbálhatja ki.

A kötélpálya 144 db játékelemet tartalmaz, különböző nehézségi szinteknek megfelelően. A Kalandpark egyik fő attrakciója a 18 méter magas kültéri mászófal, amely erőt, ügyességet és bátorságot is igényel. A mászófalon 5 különböző nehézségű mászópálya található. A fal tetején, 18 méter magasan van egy kilátó. A kalandot keresők itt gyönyörködhetnek a gyönyörű balatoni panorámában.

Tagore-sétány

Balatonfüred egyik legkedveltebb és leghangulatosabb része, a Tagore-sétány. A Tagore-sétány tele van jobbnál – jobb éttermekkel, kávézókkal, fagylaltozókkal. A sétányt gyönyörű fasor szegélyezi. Egy-egy nyári este akkora itt a tömeg, mint egy nagyvárosi főutcán.

Minden augusztusban megrendezésre kerülnek a Borhetek és ilyenkor a sétány közepe tele van borsátrakkal. A vendégek szórakoztatását pedig artisták, élő szobrok, zenészek és mutatványosok biztosítják. A balatonfüredi események szinte mindegyike Balatonfüred szívében, a Tagore-sétányon zajlik. A sétány mentén számtalan szobor és emlékmű késztett megállásra egy-egy turistát, itt nyaraló családot.

Pe-Ki Lux Apartman Balatonfüred

Balatonfüred, a Balaton legkedveltebb városa. Ez az a Balaton – parti város, ahol a főszezonon kívül is van élet. A Pe-Ki Lux Apartman nem közvetlenül a parton található, mégis számos vonzó tulajdonsággal rendelkezik, amiért érdemes őket választani. Ilyen például a görög falu, ahol az Annagora Aquapark is üzemel és a híres Füredi Kemping is, ami összesen 800 méterre található az apartmantól.

Igyekeztek úgy kialakítani a balatonfüredi szállás belső terét, hogy az nyugalmat és harmóniát sugározzon, hiszen a hétköznapokból kiszakadva erre van a leginkább szükségünk.

Kapcsolódó cikkek

Engelberg, avagy hogy kerül Bollywood Svájcba

Engelberg, avagy hogy kerül Bollywood Svájcba

A négyezres svájci faluba nyaranta 50 000 indiai érkezik.

Mexikó - érdekességek - csivava, tortilla, tequila, rúdtánc fesztivál

Mexikó

Ha Mexikóban nyaralnál, júniusban menj, mert ekkor van az Urban Pole Dance Day.

A legjobb úticél, ha egyedül akarsz útnak indulni

A legjobb úticél, ha egyedül akarsz útnak indulni

Egyedül fedeznéd fel a világot? Látogass el Tenerifére, ahol mindig kellemes időjárás vár téged, ahol rengeteg lehetőséged van kikapcsolódni.